Борисов за скандала с машините: Това е Кодгейт (ВИДЕО)

Закриването на кампанията на ГЕРБ минава и под знака на скандала с кодовете на машините за гласуване, който гръмна днес.

"Няма да коментираме какво е вярно и какво не, не е наша работа, аз не разбирам от кодове. Искам да попитам - как щяхте да коментирате ако бяхте снимали Томислав Дончев да снима и сваля кодове, към демократичните медии се обръщам. Оставам на вас и вашата съвест да го коментирате, допълни Борисов.

"Каквото решение вземе ЦИК, ние се съобразяваме с тях. И аз призовавам останалите партии да оставят ЦИК и ДАНС да си вършат работата“, призова Борисов.

Никой не го е карал да ходи да снима и да ни обвиняват нас. Ние не сме снимали, ние нямаме кодовете, каза още той.

"Ясно е как ставаме трети. В един запис се говореше за ала-бала, как удрят проекта на Слави и това ни кара да бъдем осторожни и мнителни. И аз се обръщам към хората да отидат и да гласуват, защото това е единственият начин да възтържествува правдата“, заяви Бойко Борисов.

Нямам спомен този министър да съм го виждал някога, нито заместник-министъра, заяви лидерът на ГЕРБ.

"Това е “Кодгейт“, как кореспондира той с ГЕРБ и ДПС? За всичко, което сгрешат, почват да се оправдават с ГЕРБ. Като знам записа и как ме арестуваха без никаква свян, може и да има истина. Не мога да разбера с какво ги предизвиках. Водим си кампания с факти, в рамките на реда, с нахъсване на хората“, продължи Борисов.

"Ако е вярно, министърът, те ако не кажат Борисов, значи нищо не се е случило през този ден. Аз не съм бил, не съм съучастник в нито едно от тези неща и ако министърът е натиска, не виждам защо жертвата трябва да бъде наказана. А другият, дето е ходил да снима, да обясни какво е правил“, изтъкна бившият премиер.

"Нека да видим решението на ЦИК. ЦИК е създаден по времето на Мая Манолова в 45-ото Народно събрание, да не кажат после ЦИК на Борисов. Нямаме нищо общо с ЦИК“, отсече Бойко Борисов.

"Каква ротация? Тук въпросът е как да се реши въпроса със земеделците, енергетиците, как да си приберем парите от "Лукойл“. Те продължават да си смятат ДДС-то като данък и им се възстановява. Има толкова много неща да се вършат. Довчера вие ме упреквахте, че едва ли не сме подарили София, днес знаят класирането, че сме трети. Не мога да ги разбера каква е тая жажда за власт, мотивите им не мога да разбера, след като сме им дали цялата власт“, завърши Бойко Борисов.

https://www.facebook.com/ppgerbsofia/videos/1013471763320880
Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика