Last news in Fakti

10 Март, 2023 11:25 870 19

За изборите на 2 април: В 62 държави ще има секции за гласуване в чужбина

  • избори-
  • 2 април-
  • 62 секции-
  • гласуване-
  • чужбина

Очаква се по-късно Централната избирателна комисия (ЦИК) да вземе решение за точния брой и местата на секциите. Очакванията на министерството са те да бъдат между 730 - 740

За изборите на 2 април: В 62 държави ще има секции за гласуване в чужбина  - 1
Снимка: БГНЕС

В 62 държави ще има секции за гласуване в чужбина на предсрочния парламентарен вот на 2 април, съобщи Калин Анастасов от Министерството на външните работи, информират от БНР.

Очаква се по-късно Централната избирателна комисия (ЦИК) да вземе решение за точния брой и местата на секциите. Очакванията на министерството са те да бъдат между 730 - 740.

Властите във Федерална Република Германия налагат лимит от 40 места, на които могат да се разкрият секции за гласуване за сънародниците ни на изборите на втори април. В ЦИК постъпват предложения от българи, пребиваващи на територията на Германия с предложения, къде да се образуват секции, но не всички ще могат да бъдат удовлетворени, въпреки че за тези места са подадени 40 и повече заявления за гласуване зад граница.

Предстои ЦИК да се разгледат и мотивираните предложения на външното ни министерство, за това къде да има секции зад граница, окончателното решение трябва да се вземе до края на утрешният ден.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пепета плюс дебета

    10 2 Отговор
    и всички герберета - на въжета!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Така виждам нещата..

    10 5 Отговор
    Гласуваме или за Възраждане,или за нацистка Украйна,изборът си е лично НАШ..

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Вярно

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "пепета плюс дебета":

    С ПП и ДБ напред към държава по добра

    Коментиран от #13, #16

  • 4 Ти нещо си не виждаш май

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Така виждам нещата..":

    Хахаха
  • 5 Оракул: Само ПП

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "пепета плюс дебета":

    и ДБ
  • 6 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Така виждам нещата..":

    А аз така ги виждам нещата , ВСИЧКИ гласували за Израждане на съд за държавна измяна в полза на ФАШИСТКА РАША !!!!
  • 7 Анонимен

    2 1 Отговор
    Интересни са ми комунистите отричайки тоталитарния режим на др. Тодор Живков. Тъй като знаем казвано ни какво е било преди 1944, едва ли вие, мили комунисти, днес, ако не бе безплатното обучение, щяхте Др Лозанов, 24 часа, да сте това, което сте, хитри сте, вие комунистите и деца, внуците им. Взаимно си помагахте 33 години и кое не ви удовлерворява, ще станахте капиталисти, всички селяци от селото с калцуните и цървулите. Трябва да сте благодарни, за тия, които се бореха за 8 часов работен ден и безплатно здравеопазване и образование и днес в един глас плюете, човека, който като Аня пенчева ви е направил и при едната и другата власт хора и навсякъде вие путувате по света, децата ви по всички телевизии и къде ли не. Частника пари не дава и кои са там, ударените от дс бкп. Спрете се, че ставате смешни, само на вас трябва да ви се дава и ви даваше комуниста Борисов и след него, така ще продъкжавате, докато се накрадете всички. Да му мислят робите.
  • 8 Въобще не трябва

    7 4 Отговор
    секции за гласуване в чужбина да има.
  • 9 Перо

    7 1 Отговор
    И защо е нужно да се гласува в 62 държави, което е огромен разход и никакво значение за промени в изборните резултати! Трябва да се определи лимит на живеещите в отделните страни и според него да се фиксират страните и съответните секции! Не може за 100 човека да се командироват хора с право на самолетни билети, пътни и квартирни пари, транспорт на техника, съответстваща на изборния процес, наемане и оборудване на помещения и т.н. Отделно трябва да се прецени, въобще, дали е целесъобразно гласуването в чужбина или това да става само в посолствата и Ген.консулства, в които страни ги има!

    Коментиран от #14

  • 10 Възраждане категорично

    9 1 Отговор
    Ще е N1 !!!!!! a ГЕРБ умря
  • 11 Анонимен

    3 0 Отговор
    Вижте лиляна Павлова на бойко методиев герб до къде я заведе комуниста бойко б в ютюб. Демократ фалшив е буци, кой бе с пола ги направи милионери, а вие стойте хихихи
  • 12 Анонимен

    1 0 Отговор
    В някои провинции братовчеди се женят от българите. На запад, който му е обещано нещо сладко, ще отиде до урните. Те навън работят няма за тях празник. Споко. В България е трагично. Къде има дребен, среден бизнес. Всичко е роднини, шуробаджанаци и чакай, ако си наивен. И герб за ревизии и далавени години ще ви трябват осъдителни. И какво като им знаем далаверите. Имат няколко наследника земя и как без пълномощно от герб бабата се е сдобила, с далавери. И с далавери им се даваха на номенклатурата земи евтини. Нищо не може да се промени. Всеки идва за да краде от залъка на някои.свиквайте с тия ряхни далавери. Всичко работи за тях, навсякъде се назначаваха след 1989 тяхни хора.
  • 13 1917

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вярно":

    С ПП вървим към Ппостоянна Ппедерастия
  • 14 питам си

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Който е избрал свободно да живее в друга държавеа - ЗАЩО ще избира управниците в България???? БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛАГРИТЕ!!!! И то за тези, които си плащат данъците в България!!!!!

    Коментиран от #19

  • 15 Баце ЕООД

    0 1 Отговор
    Въпросът е защо? В България никой не гласува, държат се едни подправени 800 000 гласа "да мине и това".. Населението масово намалява, бройката грантаджии (депутати) е непроменена от както сме били 8 милиона. Нито една държавна институция освен НАП (която работи като гестапо) не функционира. Медиите ни са фашистки.. Путин после бил виновен...
  • 16 Тихо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вярно":

    Е фашистчета жалки
  • 17 Анонимен

    0 0 Отговор
    До 14. И от запад си плащат данъците, за чистачка, асансьор, което за мен не е редно, защото жилищата им от 20 г са заключени, но държавата печели от данъци, а тези, които живеят, от къде на къде за чистачка и асансьор, обирджийска държава. Отиваме да проверим и от вратата имате за плащане, всеки ви иска пари за глупости, а няма чистачка, всичко е по таваните в паяжини, всичко е по етажите с какви ли не боклуци и не смее човек да им каже, блока отвън напукан и виж пак някой сулю и пулю се е уредил за саниране, тъй като млади не живеят, а всичко е над 80 години. Всеки гледа да отиде в Нс и всичко свършва, с обещанията. И по зле с мръсотията ще e. И така едни станаха с далавери и кражби капиталисти, а други си броят стотинките и добре, че пп им даде някой лев, увеличиха им пенсиите, а те повечето си бяха учени по вренето на бай тодор, но днес са над 80 г мизерстващи и в квартала магазините са много с високи цени надути и лошо качество плодове и зеленчуци. Много ви лъгаха предулните партии, много
  • 18 Миди

    0 0 Отговор
    Масово самоубийство на елита на ДПС ще ни помогне много.
  • 19 От чужбина

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "питам си":

    ЕС редовно превежда милиони евро на бг от данъците които ние плащаме в развитите страни. Затова сме в правото си да избираме кой да краде тези средства. А родолюбците в бг-то престанете масово да се осигурявате на минимална заплата и тогава говорете за плащане на данъци. Ок?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол